Tentoonstelling

/Tentoonstelling
Tentoonstelling 2018-06-12T08:25:22+00:00

Tentoonstelling

Opening etalage-tentoonstelling ‘Juni Watermaand’ in Mariahout

In het kader van de verfraaiing van de oude winkelpanden op het Oranjeplein is er een etalage beschikbaar gesteld om wisselende tentoonstellingen te kunnen presenteren. Tijdens Juni Watermaand zullen er foto’s hangen van waterrijke pareltjes rondom Mariahout. Deze tentoonstelling zal op zaterdag 16 juni, na het bezoek van de harmonie om 19.00 uur aan de kermis, geopend worden (± 19.15 uur). Dit gebeurt door de betrokken ondernemers en ook harmonie Sint Caecilia zal een muzikale felicitatie ten gehore brengen. Iedereen is van harte uitgenodigd.

Dit alles is een initiatief van ver. Zorg om het Dorp die samen met werkgroep ‘Oranjestraatje’ de aanzet heeft gegeven tot een leefbaarder ondernemersstraatje in het centrum van Mariahout. Mede dankzij deze ZOD-werkgroep heeft er een stimulerende werking plaatsgevonden naar de mede bewoners en gebruikers van het Oranjeplein en is de gemeente bereid gevonden initiatief te nemen om het gehele Oranjeplein te herinrichten.
Verschillende ondernemers zijn inmiddels niet stil blijven zitten en onderhouden goede onderlinge contacten. Oud ondernemer van Lira en de ondernemer van het pas gevestigde grafisch bedrijf zijn in deze de kartrekkers. Hopelijk werkt dit aanstekelijk voor hun collega’s.
Omdat de etalageruimte inmiddels eerder gerealiseerd is, is er voorafgaand aan 16 juni, een tentoonstelling met foto’s uit de historie van Mariahout gepresenteerd, verzorgd door de ZOD-werkgroep ‘Fotoarchief Mariahout vanaf 1933’. Dit in het kader van ‘Mariahout 85’ dat begin juni gevierd is.

Wandelingen langs waterrijke gebieden
Zorg om het Dorp promoot deze maand ook wandelroutes die mede door de ZOD-werkgroep ‘Natuur en Recreatie’ zijn uitgezet en bewegwijzerd en wandelaars naar waterrijke plekjes brengt.
Allereerst ‘Ommetje Oost’ welke langs de Kontloop, de Heieindseloop en Heiloop gaat. Het mooie Torreven kan men bezoeken via de ‘Torrevenroute’, ‘Ommetje West’ en ook de ‘Pelgrimsroute’ welke tevens langs de vijver in het openbare Processiepark loopt. Vanuit ‘Ommetje Zuid’ en de ‘Bosvenroute’ heeft u zicht op ‘Guusjes vijver’.
Alle routes starten vanaf het wandelroutebord bij de kerk. Voor de iets langere Torrevenroute, die tevens naar de vennen bij de Mosbulten loopt (buiten de Laarbeekgrens), kan men eventueel ook starten bij de Rooijseweg ter hoogte van de trimbaan. Deze wordt dan iets korter.

Foto’s van de Mariahoutse ‘lopen en vennen’ langs de wandelroutes zijn te bezichtigen bij de etalage-tentoonstelling op het Oranjeplein. Iedereen is van harte uitgenodigd bij de opening aanwezig te zijn. Tevens kunt u dan een bezoek brengen aan de kermis, waarvoor de ZOD-werkgroep ‘Kermis’, samen met de exploitanten en de gemeente, probeert dit traditionele evenement levendig te houden voor ons dorp Mariahout.