* * *

Schoonmaakactie kanaalbodem

* * *

Dit jaar zal op 18 juni voor de derde keer “Duik Laarbeek Schoon” plaats vinden. Het evenement heeft als doel om de duiksport binnen de gemeente voor de gemeenschap zichtbaar te maken en om een bijdrage te leveren aan de groenste gemeente van Nederland. Want niet alleen boven water is Laarbeek de groenste, maar ook onder water is er in Laarbeek veel groene flora en vooral  fauna te zien.

Afgelopen jaren hebben de duikers vooral in het deel vanaf het Zuid-Willemskanaal tot aan de Aarlese brug gedoken. En hebben daar van alles gevonden, wat daar eigenlijk niet thuis hoorde. Zoals verkeersborden, fietsen, plastic afval, tuinstoelen, en tafels. Maar ook portefeuilles en kassa’s van winkels.

Voor de bezoekers dit jaar is er alle kans om kennis te maken met de duiksport. Daarbij kunnen allerlei vragen gesteld worden aan de duikers, maar ook bij de speciale stand die opgesteld zal staan aan de haven voor het Onze Lieve Vrouwe Gilde, aan de Havenweg. Waarbij ook gedacht is aan de kinderen, die zich op een luchtkussen kunnen vermaken.

De duikers starten om 10:00 uur, vanaf Janus Meulendijkspad, richting de Aarlese brug. Dit zal in twee etappes gebeuren. Om 11:30 uur zal de tweede groep duikers vlak voor de ALDI te water gaan en het traject tot aan de haven volbrengen. De lokale Scoutingverenigingen uit Laarbeek zullen helpen met het verzamelen van afval dat uit het water wordt gehaald. De bedoeling is om dit jaar het gehele stuk Helmonds kanaal in Laarbeek schoon te maken van dingen die niet in het kanaal thuis horen.

Stichting Duikteam Laarbeek, wordt door de verenigingen Discovery Divers, Gemertse Watervrienden, Aquarius en door individuele duikers uit de omgeving geholpen om er weer een heel leuk en nuttige dag van te maken. Waarbij het duikplezier en cohesie binnen de duiksport bovenaan staat. De Stichting hoopt op een mooie dag, waarbij belangstellende uit (de omgeving van) Laarbeek kennis kunnen maken met de duiksport.

Locatie:
Zuid-Willems Kanaal

Tijdstip:
18 juni
Duik 1: 10.00 uur vanaf de passantenhaven
Duik 2: 11.30 uur ter hoogte van de Aldi te Aarle-Rixtel

Link website:
www.stichtingduikteamlaarbeek.nl

 

Rabobank Bavaria Laarbeek helmond